Kjøkkeninnredninger i fleng

Kitchen fixtures aboundÅpner man et tilfeldig innredningsmagasin så slås man fort av hvor stor vekt det legges på kjøkkenet, dets innredning og utforming. Ikke bare redaksjonelt, men kanskje vel så mye på annonseplass. Det fremgår med all ønskelig tydelighet at det ligger veldig mye penger i dette markedet, for selv om de aller fleste løsningene som presenteres er både rasjonelle og vakre, så er de også like ofte kostbare. Men utvalget er veldig stort så det bør ikke være vanskelig å finne løsninger som ikke bare dekker ens individuelle behov, men som også passer ens smak og lommebok.

Hva er «in» og hva er «out»?

Det er ingen tvil om at det går mote i kjøkkeninnredninger også. Trender avløser hverandre her som i alle andre sammenhenger der design spiller inn. Et kjøkken som i dag er topp moderne i alles øyne, kan om noen få år fremstå som helt utdatert. Litt avhengig av hvor mye vekt man legger på den slags naturligvis. Mens synes man slikt er viktig, så må man være innstilt på å bytte ut skapdører og liknende relativt ofte. Synes man ikke det er like viktig så er det en god idé å velge relativt tidløse løsninger. Slike som aldri er helt «in», men som heller aldri fremstår som helt «out» heller. Og dersom man studerer dette markedet litt nøyere, vil man fort oppdage at de aller fleste løsninger som tilbys i dag nettopp er slike som tåler skiftende trender. Ut fra et designsynspunkt er imidlertid det viktigste at man velger skapdører og andre innredningsdetaljer som reflekterer at man faktisk er i et kjøkken, men som samtidig smelter sammen med resten av hjemmet på en naturlig måte.
Siden både etterspørselen og betalingsviljen er stor så øker også antallet tilbydere raskt. Her hjemme i Norge ser man det først og fremst ved at det stadig vekk dukker opp nye utenlandske leverandører med imponerende løsninger som utfordrer de norske leverandørene både med hensyn til pris og kreativitet.