Nye kreative kjøkkenløsninger

creative kitchen solutionsDet er mye som skjer når det gjelder kjøkkeninnredning og det er slett ikke alt man legger merke til sånn med en gang. For mye av det som har skjedd får man ikke øye på før man åpner skapdørene eller skuffene. Da først får man for eksempel øye på hvordan skapdørene er festet til stammen. De nye festeanordningene er ikke bare enkle å montere, men åpner for en fleksibilitet som gjør det mulig – også det på en enkel og intuitiv måte – å justere skapdørene i høyde og sideledd slik at kommer perfekt i linje med de øvrige skapene, samt vegger og gulv. Det var trolig Ikea som først introduserte denne nyvinningen og andre har tatt opp ideen og utviklet den ytterligere.

Skuffer heller enn skap

Der gamle kjøkkenet hadde skap under kjøkkenbenken har nå de aller fleste skuffer. Det gir en veldig mye bedre utnyttelse av plassen og gjør det dessuten mye enklere å komme til det som oppbevares der. Forskjellen er så åpenbar at det nesten er underlig at man ikke har introdusert skuffer på et tidligere tidspunkt, men det kan naturligvis skyldes at man tidligere ikke hadde skinner som gjorde lett å dra store skuffer med tungt innhold inn og ut.
Også høye skap har delvis blitt erstattet med en skuffløsning idet hele skapet kan trekkes ut slik at man kan komme til hyllene fra begge sider og ikke lenger bare fra fronten slik tilfellet er med tradisjonelle skap.

Utnyttelse av hjørneskap

Hjørneskap på kjøkken har vært gjenstand for mye frustrasjon. Hvordan utnytte plassen innerst i et hjørne, når man har benker som møter hverandre i nitti graders vinkel? På dette området har kreativiteten vært stor og markedet kan i dag tilby mange meget fiffige og praktiske løsninger som gjør at man endelig kan utnytte denne død-plassen fullt ut.